Faunatechniek

 

EKH Faunatechniek is een derde, niet onbelangrijke pijler van ons bedrijf. We leveren verschillende soorten faunarasters, zoals:

  •     varkensraster (zwartwildraster), hoogte 100 cm
  •     dassenraster (kleinwildraster), hoogte 100 cm
  •     reeënraster,  hoogte 180 cm
  •     otterraster, hoogte 100 cm met schuine opstand
  •     edelhertkerend raster hoogte 220 cm

 

Vaak worden bovengenoemde rasters als combiraster uitgevoerd, bijvoorbeeld kleinwild- met edelhertkerend raster. Ook kunnen wij  u de benodigde toebehoren hiervoor leveren. Denk hierbij aan de benodigde werkpoorten, maar ook aan wildroosters, geleidende zijvleugels langs de roosters, kleinwildpassages en dassenkleppen.

 

Wildrasters worden veelal aan houten palen gemonteerd. De meest gangbare palen zijn gemaakt van kastanjehout, robinia, eiken en Accoya. Kunststof, beton en metaal worden bij voorkeur niet toegepast.

 

Faunapassage

In eigen beheer hebben wij  een elektronische wildpassage, eventueel in combinatie met passageroosters, ontwikkeld.

Dit systeem is gebaseerd op detecteren en waarschuwen. Wild, met name reewild en zwartwild, dat over wil steken wordt gedetecteerd waarna het naderende verkeer door middel van signaleringsborden wordt gewaarschuwd. Het systeem kan bijvoorbeeld aangelegd worden op plaatsen waar veel aanrijdingen zijn maar een ecoduct technisch of financieel gezien geen optie is. 

 

 

 

 

 

 

 

Dassenklep

 

Faunapassage onder de A7 

 

 

Aanleg kleinwildraster langs de A6

 

Otterraster met schuine opstand aan de A28 nabij Meppel